Omdat een foto in een boek toch specialer is …

  • Home
  • Blog
  • Omdat een foto in een boek toch specialer is …

We zijn de laatste tien jaar meer en meer foto’s gaan maken. Daar waar je vroeger nog een fotocamera nodig had, heeft bijna iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon. En heden ten dage kun je daar hele mooie foto’s mee maken.

Veel van die foto’s blijven staan op die smartphone. Met overigens als risico dat als die verloren, gestolen of defect is, je “die ene hele mooie foto” ook kwijt bent. Vaak worden foto’s ook gepost op Facebook, Instagram of Flickr. Leuk om te delen met de rest van de wereld, of in geval met je “vrienden”.

Digitaal bladeren door een fotoboek betekent dan het scrollen door je foto app, door je Facebook postings, etc. Leuk, maar het haalt het niet bij de combinatie met handgeschreven persoonlijke aantekeningen en opmerkingen. Dat geldt voor een vakantieboek, waarin je naast foto’s en teksten ook kaartjes van het pretpark of visitekaartjes van dat speciale restaurant kunt plakken. En dat geldt ook voor een echoboek, zwangerschapsboek, kraamboek, babyboek, groeiboek, schoolfotoboek, vriendenboekje en poëziealbum.

De boeken van JEP! Kids zijn invulboeken. Herinneringsboeken met ruimte voor notities, foto’s, een pluk haar of wat je ook maar wilt bewaren. En wij zijn ervan overtuigd dat er niets gaat boven een mooi boek voor zelf opgeschreven herinneringen. Op schoot, in de hand, om samen nog eens door te nemen. “Weet je nog, toen …?”